Reiser til Koh Lanta

Koh Lanta er en stor og grønn øy som for mange levendegjør drømmen om et thailandsk paradis. Fantastiske strender, regnskog, restauranter, fornøyelser og et bedagelig tempo passer Koh Lanta de fleste. Du kan bo på vårt Blue Village med aktiviteter for store og små, men også på våre håndplukkede hoteller i kategoriene Familiefunn, Fred & ro og Lite & familiært. Les mer

Koh Lanta er en stor og grønn øy som for mange levendegjør drømmen om et thailandsk paradis. Fantastiske strender, regnskog, restauranter, fornøyelser og et bedagelig tempo passer Koh Lanta de fleste. Du kan bo på vårt Blue Village med aktiviteter for store og små, men også på våre håndplukkede hoteller i kategoriene Familiefunn, Fred & ro og Lite & familiært.

Øya ligger ved munningen av Phang Nga-bukten, like sør for Krabi og Phi Phi-øyene. Det er en lang og smal øy som måler to og en halv mil fra nord til sør. Den er en av de største øyene i Sør-Thailand med muligheter til fantastiske naturopplevelser.

Fire fine strender

De fineste strendene ligger på vestkysten og det er også her du finner våre hoteller langs en strekning på ca. 10 km ved fire forskjellige strender. Jo lenger sørover du kommer, desto roligere er tempoet. Men overalt finnes det et utvalg av småbutikker og sjarmerende strandrestauranter. Ønsker du litt forandring for en dag eller kveld er det ikke langt til Saladan som ligger 20 minutter unna.

Livlige Klong Dao
Klong Dao-stranden, øyas mest livlige og tettbefolkede strand, er ca. tre kilometer lang og ligger lengst nord nær Saladan. Stranden er langgrunn og barnevennlig med mange restauranter i skyggen av palmene. Mange skandinavere har kjøpt hus i dette områder og det finnes et relativt stort utvalg av service, butikker og restauranter. Vil du ha gangavstand til trivelige strandrestauranter og Saladan, men likevel bo rolig, skal du prøve vårt nye firestjerners hotell Twin Lotus i kategorien Fred & ro. Her bor du rett ved havet.

Familieferie på Blue Village Exotic
Vårt elegante og familievennlige Blue Village Chada Beach Resort & Spa ligger i den nordlige enden av Klong Dao-stranden, mindre enn to kilometer fra Saladan. Her bor du rett ved stranden med tilgang til flere store bassenger, restaurant, spa og andre fasiliteter. Våre Blue Village-verter arrangerer aerobictimer før frokost, vanngymnastikk, strandvolleyball og mye annet. For familiens juniorer finnes Bamseklubben og gratis aktiviteter for de litt større barna og tenåringer.

Restauranter i Saladan

Fra Blue Village kan du ta en lang spasertur til Saladan og fra andre hotellet tar du deg enkelt og billig dit med tuk tuk-taxi. Saladan er en sjarmerende fiskerlandsby som har blitt Koh Lantas sentrum ettersom den har øyas eneste ordentlige havn. Her møter du thailandsk hverdagsliv og ikke minst er det hit du skal reise for en romantisk middag på en av de mange genuine fiske- og skalldyrrestaurantene med treterrasser mot havet.

Vakre Long Beach
Lenger sør har vi hoteller rett ved den like fine stranden Long Beach (Khlong Phra-Ae). Den er ca. fire kilometer lang og anses å være øyas vakreste. Den er ikke like langgrunn, men er perfekt for deg som reiser med litt større barn. Her tilbyr vi blant annet hotell Lanta Casuarina Beach Resort som ligger rett ved stranden. Her ligger det flere strandrestauranter og barer, men fornøyelseslivet er forholdsvis rolig og stemningen behagelig "laid back".

Mindre strender
Klong Khong-stranden er enda mer typisk thailandsk med lys sand og vaiende palmer. Det finnes noen enkle resorts og bungalowhoteller og tempoet er meget rolig og behagelig. Den noe mindre stranden Klong Nin er av samme type, men har et litt større utvalgt av strandrestauranter, butikker og minimarkeder.

Perfekt for dykking

Koh Lanta er også en del av en marin nasjonalpark med noen av landets beste dykkesteder. Deriblant de to undervannsklippene Hin Daeng og Hin Muang, som ligger sør for Koh Lanta. Nærmere bestemt 25 km sydvest for Koh Rok. Hin Daeng stikker delvis opp av havet og når du kommer under overflaten oppdager du korallkledde klippevegger, fargerike vekster og fisker. Det er like rikt undervannsliv ved Hin Muang som ligger helt under overflaten.

Snorkling og elefantridning
Vil du heller snorkle arrangerer vi båtuflukter til korallrev ved Phi Phi-øyene, Koh Haa, Koh Rok og den berømte Emerald Cave på Koh Mook. Blant øvrige utflukter finnes det en øyrundtur med elefantridning, en jeepsafari og et thailandsk matlagingskurs. Les mer under fliken Utflukter.

Skjul
Beregnet flytid: Utreise ca. 11 t 40 min, hjemreise 12 t 30 min. Direktefly t/r fra Oslo/Gardermoen.
Transport t/r flyplass: Fra flyplassen i Krabi til Koh Lanta med minibuss og to bilferjer ca. 2–3 timer, avhengig av ventetiden ved ferjene. Fra piren i Saladan på Koh Lanta til første hotellstop ca. 15 min. Vis mer

Fra flyplassen i Krabi til Koh Lanta med minibuss og to bilferjer ca. 2–3 timer, avhengig av ventetiden ved ferjene. Fra piren i Saladan på Koh Lanta til første hotellstop ca. 15 min.

Transport fra flyplassen til hotellet er inkludert. Guidene møter på flyplassen, men blir ikke med i bussen.

Transport når du bestiller Koh Lanta i kombinasjon med et reisemål på fastlandet
Bestiller du Koh Lanta i kombinasjon med et reisemål på fastlandet kan du bestille transport som tillegg, da er alle transporter inkludert.

Vis mindre

Finn hotellet som passer for deg: